De burgemeesters, schepenen, raadsleden en mandatarissen rijden zaterdag in Herselt het Belgisch kampioenschap.

Op zaterdag 11 augustus, wordt in Herselt het BK wielrennen voor mandatarissen gereden. Dit gaat door rond en over de Limberg met start en aankomst aan de Duveltent op de Vest. De inkom is gratis. De opbrengsten worden geschonken aan Kom Op Tegen Kanker.



Wijlen Willy Druyts was destijds de drijvende kracht achter deze organisatie die al meer dan 20 jaar bestaat. De organisatie van de jaarlijkse Fietseling te Herselt wil Willy Druyts nu eren door dit BK op te dragen aan hem. Om 13.30u zullen Willy zijn dochter, Natalia, en zijn echtgenote, Arlette, een openingswoordje houden en het startschot geven van het BK voor raadsleden, ontvangers en secretarissen. Om 15.30u starten de schepenen en burgemeesters hun strijd voor de tricolore.



De wedstrijden lopen over een afstand van ongeveer 30km. De weersvoorspellingen zijn uitermate gunstig voor dit weekend. Dus ook zondag hopen wij op een massale deelname aan de jaarlijkse Fietseling Zuiderkempen-Hageland. In Herselt alleen al worden dan 3.000 fietsers verwacht.